Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az ABC-gyilkosságok (The ABC murders) Agatha Christie 1936-ban megjelent regénye.

Szereplők

Hercule Poirot, Arthur Hastings, Japp főfelügyelő, Crome felügyelő, Carter felügyelő, Alice Ascher, Franz Ascher, Mary Drower, Betty Barnard, Megan Barnard, Donald Fraser, Miss Higley, Carmichael Clarke, Franklin Clarke, Lady Clarke, Miss Grey, George Earlsfield, Alexander Bonaparte Cust.

Történet

Hercule Poirot, a híres magándetektív egy nap névtelen levelet kap, egy önmagát ABC-nek nevező személytől. A levél egy közelgő gyilkosságot jelez előre, mely egy megadott napon, Andoverben fog bekövetkezni. A rendőrség nem veszi komolyan az ügyet, meggyőződésük, hogy a levél csak rossz tréfa.
A gyilkosság lezajlik, Alice Aschert, egy a boltocskáját egyedül igazgató öregasszonyt, holtan találják saját trafikjában. A holttesten egy nyitott ABC-menetrendet találnak, más nyom nincs. Megindul a nyomozás ABC után, azonban a rendőrség és Poirot is tehetetlen az ügyben, a gyilkos ugyanis nem hagyott nyomot.
Egy hónappal később Poirot újabb levelet kap, a következő gyilkosság napját és helyét, mely egy tengerparti kisváros, Bexhill-on-Sea. A bűntett lezajlik, a fiatal, csinos Betty Barnard az áldozat, testén egy nyitott ABC-menetrend. A rendőrség értesíti a sajtót a történtekről, az egész országban figyelnek az újabb cselekményekre és várják az újabb leveleket.
A harmadik levél a nyomozókat egy Churston nevű kis faluba küldi, ahol Sir Carmichael Clarke holttestére bukkannak, szokásos sétájának útvonalán, mellette az ABC-menetrenddel.
Poirot előtt kezd körvonalazódni a gyilkosságok pszichológiája, azonban bizonyítékot nem talál rá egészen addig, amíg egy negyedik gyilkosságot is el nem követnek Doncasterben. Ezúttal George Earlsfield az áldozat, lábánál egy ABC-menetrend.
Nem sokkal később Alexander Bonaparte Cust feladja magát az andoveri rendőrségen, azonban az ügy itt még nem zárul le. Poirot az egyetlen, aki átlátja a bűntettek közötti összefüggést és végül megoldja a rejtélyt, lerántva a leplet az igazi gyilkosról.

Jelentőség

A regény, Agatha Christie legtöbb művéhez hasonlóan pszichológiai tanulmány, ugyanakkor realista társadalomábrázolás, melyben a két világháború közötti angol társadalmi osztályok képviselői bukkannak fel.
Különös emberi sorsok is szerepet kapnak, például Alice Ascheré, aki fiatalon gyönyörű volt, beleszeretett Franz Ascherbe, aki öreg korára részeges lett, és csavargó, és csak a keményen dolgozó és lelkiismeretes felesége pénzéből élt, aki magát is alig tudta ellátni szerény boltocskájának jövedelméből. Ott van Betty Barnard, aki kicsapongó, szabad, flörtölő életet élt, nagykanállal merített az élvezetekből, majd végül ez lett a veszte, hiszen akárki elcsábíthatta és, miután kettesben volt vele, megölhette. Carmichael Clarke és felesége boldogságban éltek egészen addig, amíg Lady Clarkenál előrehaladott stádiumú rákot nem diagnosztizáltak. Az élet pokol lett számukra, Lady Clarke csak morfiumokkal tudta elviselni a fájdalmat, Sir Clarke pedig magányos lett, haldokló felesége miatt nem engedhette meg magának, hogy vonzó titkárnőjével, Miss Greyjel ismét megtalálja a boldogságot.
Mint az írónő legtöbb művének végén, Poirot nem csak leleplezi a gyilkost, hanem komoly szerepet is játszik az áldozatokhoz közel állók boldogságának visszaállításában, ilyen a mű végén egymásra találó Donald Fraser és Megan Barnard, az elhunyt Betty egykori udvarlója és nővére, szerelme.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Новинки порно инцест роликов в качестве Full HD для ВАС!

(Kara13hxh, 2018.09.14 19:39)

<a href=https://incest-home-video.ru/doter/437-dochka-soset-bolshie-siski-mamy.html><img src="https://incest-home-video.ru/vcdn/vcdn.space/1001033/1522077908_05.jpg"></a>

Всем кто неимоверно сильно обожает самое горячее порно с анальным уклоном - самые горячие секс видео анального секса онлайн смотреть- <a href=http://poebunchik.ru/blondinki/>анал с горячей блондинкой</a>
.
А для ценителей острых ощущений, девичьего брызжущего сквирт оргазма и знойных вскриков похотливых шалав - самое отборное порево со струйными сквирт оргазмами онлайн - <a href=http://squirt-all.ru/squirt_ebony>негр довел блондинку до сквирта</a>
.

проститутки новосибирска

(LipScafe, 2018.08.22 14:58)

<a href=http://top.girls-nsk.mobi>проститутки новосибирска</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/>индивидуалки новосибирска</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/massage-salons/>Эротический массаж Новосибирск</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/service-v-mashine-minet/>миньет в авто новосибирск</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/transsexual/>трансы в Новосибирске</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/service-gospozha-bdsm/>госпожа новосибирск</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/40-let/>взрослые проститутки новосибирска</a>
<a href=http://top.girls-nsk.mobi/individuals/1000-rubley/>дешевые проститутки</a>

Nem Értem!!!

(Olvasó, 2016.11.03 12:22)

Nem értem azt az apro ám de fontos részletet hogy ki a gyilkos valaki segítene?