Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Sors Kapuja Agatha Christie egyik detektívregénye, melyet az Egyesült királyságban először 1973. októberben a Collins Crime Club jelentetett meg. Az Egyesült Államokban ugyanebben az évben, később, a Dodd, Mead and Company hozta forgalomba

A könyvben Tommy és Tuppence Beresford detektívek utoljára szerepelnek. Ez volt Christie utolsó regénye, de nem ezt adták ki utolsónak.

A regény címének magyarázata

A cím a James Elroy Flecker Gates of Damascus című verséből származik. A versre utal az 1934-ben megírt Parker Oyne nyomoz című regény Bagdad kapuja című részében is.

Összefoglaló

A hetvenes éveikben járó Tommy és Tuppence egy csendes angol faluba megy, ahol békében szeretnék eltölteni idejüket. Azonban ahogy ezt gyorsan fel is fedezik, összevissza épült régi házuk meglepetéseket tartogat. Ki az a Mary Jordan? És miért hagyott valaki kódolt üzenetet egy könyvben a nem természetes úton bekövetkezett haláláról? S mindezen felül találékonyságra és éleslátásra van szükségük, miközben egyre mélyebbre beleásnak a régi misztikumokba és új veszedelmekbe bonyolódnak.

Irodalmi jelentősége és fogadtatása

Maurice Richardson a The Observer 1974. november 11-i számában pozitív kritikát írt a könyvről: "A most hetvenes éveiben járó Beresfordok, az író amatőr detektívpárosa, kiket többen túl élénknek tartunk, proust-i bonyodalmakkal találkoznak. Egy Edward korabeli gyermekkönyvben elrejtett kódüzenet visszavezeti őket egy nevelőnő megöléséhez, aki részese volt az 1914 előtti német kémügynek. A múlt és a jelen hatásosan összekötve halad. A politikai naivitás ellenére ez egy eredeti remekbeszabott ötlet, innen indul el Hannibál, a manchesteri terrier."

Robert Barnard: "Christie utolsó könyve. Legjobb könnyedén elfelejteni."

A sors kapuját többen kritizálták, hogy nem olyan jó, mint Agatha Christie legtöbb regénye. A The Cambridge Guide to Women's Writing in English szerint ez a regény a pocsék utolsó regények egyike, ahol az író már teljesen elvesztette varázsát.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Recommendations: how to promote your agathachristie.eoldal.hu

(Latonyadem, 2018.03.27 12:31)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-bot captcha.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

fifa 15 cracks торрент

(garneubag, 2018.03.26 12:42)

Я уверен, что Вы заблуждаетесь.

---
у меня уже есть fifa 15 all russian football торрент скачать, fifa 15 скачать торрент pc repack rus или <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>фифа 15 кряк торрент</a> игра fifa 15 скачать бесплатно

hmm94@freemail.hu

(Arianna, 2011.11.07 20:58)

szerintem teljesen jó ez a regény. nekem nagyon tetszik :)